Mi a titka az igazán jó mászós fotóknak? 4. rész - Zia felhő & Boulder

Az a nagyszerű helyzet adódott, hogy a ukclimbing.com interjút készített Alex Messenger kiváló fotóssal, aki hajlandó volt beavatni 10 képének az elkészítési fortélyaiba.

9. Szép tónusok

John Roberts, Buckstone Dyno Font 7a, Stanage

Nikon D3, 17-35mm, f3.5, 1/500s

Alapjában véve nem lenne egy különleges kép. Gyors záridővel el tudod kapni a pillanatot, amit a nagylátószögű objektív és az alacsony nézőpont tesz hatásossá.

Mégis ez azon a kevés fotók egyike, amik teljes színtartományban nem annyira érdekesek, de nagyon jól reagálnak egy kis toneing-ra. Ne használd túl a toneing-ot, akkor működik a legjobban, ha a meglévő színeket nem lecseréled, hanem kiemeled.

10. Tetoválás

Tomas “the machine” Mrazek, Arco Rockmaster, Olaszország

Nikon D3, 80-200mm, f2.8,1/300s

A mászóversenyek nagyszerű helyek, hogy megörökítsd egy pillanat erejét. Ezt a képet az Arco Rockmaster-en lőttem Olaszországban, ahol a világ legjobbjai mérkőznek meg. Tomas “The Machine” Mrazek, majdnem megnyerte a versenyt, de a végén mégis elbukott.

A kezei szokatlan szögekben állnak, ami igazán dinamikus vezetést ad a szemnek. A színek nagyszerűek, a nadrág pirosa, kiemeli a tetoválás színét. Egy kicsit élesítettem a képen és egészen festői eredményt sikerült elérni.

1. rész itt érhető el

2. rész itt érhető el

3. rész itt érhető el

A képekre kattintva nagyban tekinthetőek meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr11140433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sarruken 2009.05.25. 11:39:57

Kiváló egy l, és a toneing helyesen toning.

Ezek az "esettanulmányok" szerintem korlátozott hasznosságúak, nem lehetne esetleg egy általánosabb jellegű bejegyzés a témáról?

SupaCow · http://magnezia.blog.hu 2009.05.25. 13:42:27

@sarruken: mire gondolsz általánosság alatt?
süti beállítások módosítása