Mi a titka az igazán jó mászós fotóknak? 3. rész - Zia felhő & Boulder

Az a nagyszerű helyzet adódott, hogy a ukclimbing.com interjút készített Alex Messenger kiválló fotóssal, aki hajlandó volt beavatni 10 képének az elkészítési fortélyaiba.

6. Kapd el a pillanatot

Zoe Ogden, Blackpool Tower-i mászókupa, Blackpool

Nikon D200, 80-200mm, f2.8, 1/400s

Miközben az angol Blackpool Tower-i mászó bajnokság felé hajtottam, azon agyaltam, hogyan tudnék jó képeket csinálni. Mondjuk az utolsó fogást markoló versenyző, háttérben a Blackpool Towerrel, vagy valami ilyesmi. De mire megérkeztem a tornyot kék ponyvával fedték be a közelgő vihar miatt. Burgert zabálva, nézelődtem körbe, hogy milyen szögből kellen elkapni a pillanatot és valami szokatlanra lettem figyelmes. Ahogy a nap áttűzött a ponyván csodálatos sziluettet varázsolt a top közelében mászó csajról. Már csak egy 200 mm-es objektív kellett, hogy a mászót jól elhatároljam. Zoe nagyszerű alany, ahogy egy kézzel kapaszkodva, nyugodtan koncentrál.

7. Egyetlen lehetőség

Tyler Landman, The Swarm (V14), Bishop, California

Nikon D200, 35-70mm, f2.8, 1/50s 

Végy egy klasszis mászót egy klasszis boulder problémán és innentől nyert ügyed van, hacsak nincs gyakorlatilag tök sötét. Amikor bepréseltük magunkat a bérelt kocsinkba és Buttermilks felé száguldottunk a poros földúton, a nap már alacsonyan járt. Amikor Tyler a cipőjét húzta, akkor már ránk esteledett. Néha előfordul, hogy egy képre van időd, na ez ilyen eset volt. Az ég világossága, kirajzolta Tyler sziluettjét, a 35-70 zoom kizárta a környezetet, de még nem mozgott be a kép, magas iso beállítással értem el, hogy elsőre is sikerüljön. Számomra ebben a képben benne van minden Bishopról. Őrült mozdulatok, hatalmas sziklák, kristálytiszta éjszakák. Néha, ha csak egy lehetőséged van, igazán klassz tud lenni.

1. rész itt érhető el

2. rész itt érhető el

A képekre kattintva nagyban és egészben tekinthetőek meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr471054904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása