Mi a titka az igazán jó mászós fotóknak? 2. rész - Zia felhő & Boulder

Az a nagyszerű helyzet adódott, hogy a ukclimbing.com interjút készített Alex Messenger kiválló fotóssal, aki hajlandó volt beavatni 10 képének az elkészítési fortélyaiba.

4. Lőn világosság

Daniel Woods, Coeur de Lyon (V14), Hueco Tanks, Texas

Nikon D200, 35-70mm, f2.8, 1/200s

A reflektor nagyszerű eszköz arra, hogy további fényt adjon a témának, sőt előfordulhat, hogy az az egyetlen fényforrás. Egyértelműen ez kedvenc mesterségesen megvilágított képem.

Egyszer Hueco környékén mászkáltam, amikor furcsa hangok ütötték meg a fülemet, a lábam alól.

"Gyerünk haver, meg tudod csinálni"

Rövid barlangászás után az ücsörgő Tyler Landmannal és Daniel Woodssal találtam szembe magam, ahogy a Couer de Lyon-on(V14) agyalnak. Volt nálam vaku és reflektor, úgyhogy megpróbáltam fotózhatóvá tenni ezt a sötét lyukat.

A vaku nem volt az igazi, túlságosan mesterséges lett a kép, de észrevettem egy kisebb repedést, amit kitágítva megfelelő fényt kaptam. Daniel meg betolta a problémát

5. Távirányítós

Naomi Buys, Cliffhanger, Sheffield

Nikon D200, 18-35mm, f5.6, 1/250s, 2x SB-800 Speedlights

A kamerán rögzített vaku elég szutyok, csak durva, kedvezőtlen portré készítésére alkalmas, szóval egy távolról irányíthatóra mindenképp szükség van. Ez a kép is több vakuval készült. Arra figyelni kell, hogy sziklán könnyen mesterségesnek, túl-effektezetnek tűnhet a vakuzás miatt. Teremben nincs ezzel gond, a mászóversenyek természetes helye a nem természetes fényeknek. Ez a Sheffield-i Cliffhangeren lett lőve, az egyik vaku a fal tetején, a másik oldalról világította meg a mászót, a drámai árnyékokért. A beltéri fotók mindig telített színekkel rendelkeznek és jót tesz nekik az egyszerű kompozíció, úgyhogy figyelj más mászók, spotterek ne lógjanak be a képbe.

A kép három részre oszlik, így kiegyensúlyozottnak tűnik és a világos sárga és piros színek igazán ütőssé teszik. Naomi szemei a következő fogásra fókuszálnak, igazán érezhető a feszültség.

1. rész itt érhető el

Folytatódik...

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr91036058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása