Loki - A magyar márka - harmadik rész! - Zia felhő & Boulder

Végre elkészül a cipő.

Ebben a részben mellőztem a szakmai kommentárt, hiszen a képek elmondanak mindent.
Ott hagytuk abba, hogy elkészült a felső rész, és kaptafára kerültek a bőrök. A mostani részben látható a cipő merevítése és felgumizása. Illetve a gumi csiszolása.

Az előző részek itt érhetőek el:
Loki - első rész
Loki - második rész

A tovább után kis magyarázat a videóhoz, és képkek.

A felső rész áll a méretre szabott és összevarrt bőr elemekből, amire tetszés szerint fűző tépőzár, vagy gumi kerül. Továbbá a sarokra felvarrásra kerülnek a cipő felvételét segítő pántok, amelyből elől is található egy. A nyelv nagyon jól szellőző anyagokat kapott. 2 részből áll, amelyek a cipő jobb és bal oldalára vannak varrva, és összehúzáskor fedik egymást, és itt található a cipő logózása is. A felső részen található egy apró magyar zászló is, amely jelzi, hogy ez bizony magyar termék.

A videóban Gábor a felső rész gumizásával foglalkozik. A gumikat szintén szabásminta alapján vágja ki. Egyes a cipőre felkerülő gumik szélét el kell csiszolni, illetve valamelyiket vágni. Erre való a serfelő gép. A gumi csíkot betolja, és ferdén levág belőle egy előre beállított darabot. A Videóban látható a folyamat.

Egy gumidarab felkerülése több részből áll. Először is be kell jelölni, hogy a cipőn hol fog elhelyezkedni. Utána, a bejelölt részt ragasztóval kell alaposan befedni. A száradási idő álltalában 15 perc. De ez lehet kevesebb is, ragasztója válogatja.  Száradás után a ragasztót magas hőfokon aktiválni kell. Ezzel egyidőben a cipőre kerülő gumi alkatrészt is fel kell meglegíteni azonos hőfokra. A felmelegített részeket össze kell illeszteni és rendesen összedolgozni az érintkező felületeket. 

A Cipő orrába és sarkába termoplasztikus műanyag merevítés kerül. Az orrészben a lábujjak megemelését szolgálja a saroknál pedig a sarok ívének megtartása a cél.

A cipő gumirozásának pontos sorrendje van. Először felkerül a teljes orrészt befedő gumi, aztán jön a cipő közepétől induló csík ami a saroknál végződik. A Sarokgumi alá kettő kicsi kocka kerül, amik akasztásnál segítik a cipő tapadását, illetve egy csúszás esetén nagyobb eséllyel marad a falon a mászó sarka. Legvégül felkerül a méretre vágott talp.
Ezek után a cippőt még alaposan meg kell dolgozni a csiszoló géppel, hogy a talp pontos precíz és tartós maradjon.

Mindez a videóban szép sorban, beszélgetés nélkül. Jó szórakozást.
Kommentelni ér;)

Loki - a magyar mászócipő - harmadik rész from magnezia.blog.hu on Vimeo.

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr111146294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

perche 2010.01.29. 11:15:07

A cipo teszteleserol szolo videot nem talalom :( Vagy nincs is?

SupaCow · http://magnezia.blog.hu 2010.01.29. 12:13:02

@perche: Igen ezzel el vagyok maradva. Feledésbe merűlt a cikk egyéb hazai anyagok szerkesztése miatt.

De most, hogy eszembe juttattad újra előkeresem az anyagot és összehozok egy cikket : )

perche 2010.01.29. 13:50:25

@SupaCow: Az igen jo lenne :) Nagyon koszonom.
süti beállítások módosítása