Ég és jég - Zia felhő & Boulder

Ég és jég

2012.02.05. 23:21

Rendhagyó poszt következik a blogon, ugyanis ezúttal könyvet ajánlok. A címe Ég és jég. Mivel még nem olvastam (remélem hamarosan pótolom), okoskodni nem akarok, inkább álljon itt egy részlet a leírásból:

Amikor Jon Krakauer 1996. május 10-én kora délután fölért a Mount Everest ormára, már ötvenhét órája nem aludt, és szédelgett az agyát eltompító oxigénhiánytól.

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr774070008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

whitesock 2012.02.06. 12:16:12

Aki egy másik szemszögből is kíváncsi a történetre, az feltétlenül olvassa el Anatolij Bukrejev Hegyi Őrület c. könyvét is! :)

coley 2012.02.07. 22:10:54

Jó könyv, profin megírva és tényleg hiteles Krakauertől. Van azért pár sokkoló rész, amit gyengébb idegzetűeknek nem ajánlanék, de nem akarok spoilerezni :)

Amúgy Krakauer-től tudom javasolni még az Into the wild-ot is. Nem szorosan vett hegymászós könyv, bár egy fejezetben leírja hogyan mászta meg egyedül az Alaszkai Devils Thumb-ot.
(en.wikipedia.org/wiki/Devils_Thumb)
A film után is érdemes még elolvasni.
süti beállítások módosítása