Reel Rock Tour 2011, Budapest 2. nap - Zia felhő & Boulder

Épp hogy sikerült odaérnem kezdésre, de még voltak helyek, és végül sem telt meg teljesen a nézőtér (igaz nem sok híja volt). A North Face alaposan kidekorálta a mozit, ahogy azt fent is láthatjáto. Kis csúszással kezdődött a vetítés, de ez semmi nem volt a tavalyi kavarodáshoz képest. A vetített filmek nem a hivatalos Reel Rock tour 2011 részei voltak, de attól még élvezetesek.

Részletek a tovább után.

The Swiss Machine

Az első film a tavalyi spot ismétlése volt. A 2008-as nagy futás révén sikerült 3 óra alá vinni az Eiger megmászási rekordját, amit azóta idén már 2.5 alá vittek. (Talán jövőre már 2 óra alatt leszünk...) Ettől függetlenül az egyik legjobb rész itt volt: Alex Honnold és Ueli Steck speed climbingot nyomtak a Nose-on Yosemite-ben 2010 tavaszán. A legjobb monddat a filben "I have been in California for two days, and climbed the Nose twice." (Ueli).

Tuzgle

Egy francia-svájci mászócsapat 2009-ben nekivágott az érintetlen Argentínának, és számos új bouldert nyitottak. A táj természeti szépsége vitathatatlan, de a film dinamikája nem volt annyira magával ragadó. Nina Caprez valóban dekoratív, de az operatőr a kelletnénél kicsit többet beszéltette.

Petzl Rock Trip

A tavalyi Rock Trip kapcsán Mexikóba vitték el a világ legjobb mászóit. Érdekes módon nem volt sem fordítás, sem felirat, így a spanyol részeket nehezebb volt követni. (Mindez azért furcsa, mert Youtube-on fenn van a feliratos verzió is.) A filmben megnézhetjük egy 8c+ (5.14c) első kimászását:

Idén Kínában voltak zúzni a srácok. Kíváncsian várjuk jövőre az új filmet!

Köszönettel vesszük, ha beszámoltok a többi filmről is a komment részben! Ne feledjétek, az egész széria megvásárolható dec. 1-től!

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr323414818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása