Reel Rock Tour 2011, Budapest 1. nap - Zia felhő & Boulder

Nem sokkal hét előtt érkeztem, de kis szerencsével még a középső sorokba jutott hely, az egyébként teltházas Slack and boulder filmcsomagra. 6-tól elvileg ment valamilyen slackline verseny, bemutató, ami szerintem nagyszerű ötlet, de amikor háromnegyed körül beletekintettem, akkor már csak a nézők próbálgatták a line-t. Így nem tudom lemaradtam-e valamiről.

De lássuk milyen filmeket válogattak össze a vetítésre.

Sketchy Andy:

Elképesztő alak ez az Andy Lewis, a slackline felé vezető életútja is már mutatta (monocikli downhill?), hogy ha találkozik ezzel a sporttal, akkor abból valami tenyérizzasztó fog kisülni. Ugyan Dean Potter után, de a highline free solozást egészen elképesztő szintre emelte.

Mivel hálást téma a kamerának a szédítő mélység, így a téma és a karakter hibátlan rövidfilmet szült. Andy nem sokat nyilatkozott, annál többet nagy örömömre, Timmy O'Neill, aki szintén elég nagy arc. Bízom benne minél többen ott voltatok a Duna Plázás élménybeszámolóján.

Ha nem töri össze magát Andy a közeljövőben, vagy ha összetöri akkor is, de biztos vagyok benne, hamarosan újra látjuk.

Project down wall:

Tommy Caldwell és Kevin Jorgeson egy új úttal próbálkoznak az El Capitanon. Voltak a filmben kiemelkedő pillanatok, amikor csak Tommy fújtatását lehetett hallani, ahogy átküzdi magát egy kulcsponton, vagy ahogy vizeltek, szartak a fali táborból :) Az előző slacklineos, basejumpos videó, annyira magasra tette a lécet az állandó életveszéllyel, hogy ez most nem ütött annyira.

Obe and Ashima:

Bouldert nehéz úgy filmezni, hogy egy két percnél tovább fenntartsa az ember érdeklődését, ezért is kíváncsi voltam mit hoznak ki a boulder központúságából.

Bevallom Obe Carriont nem ismertem, de ez a film legalább ugyanannyit foglalkozott vele, mint a mászózseni 9 éves japán kislánnyal. Ráadásul engem Obe drámája jobban is érdekelt volna, hogy miért fásult bele a mászásba (még Sharmával vitték a lángot annak idején), hogy zuhant a mélybe és hogy sikerült újra összeszedni magát. Ezekről keveset tudhattunk meg, a motivációkat nem, csak a történetet kaptuk meg.

Ashima klasszis, nem is kétséges, ha kitart a mászásnál, akkor egész biztosan új határokat fog megszabni, de kellett Obe története hozzá, hogy egy jó film legyen belőle

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr863388641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tuareg 2011.11.19. 02:20:49

Nice. Dec 1-től lehet kapni a DVD-t! Ha lesz időm megírom majd, mi volt a második napon. (Vagy inkább valaki írja meg, és kommentálom :) )
süti beállítások módosítása