Flickstop + kérdés - Zia felhő & Boulder

Flickstop + kérdés

2011.09.16. 14:17

Szerdán voltam Odoakerrel slacklineozni. Előszőr próbáltam (thx: to Vili), és atom megtetszett. Hol vegyek hozzá cuccot?:) Mennyit adjak ki rá? Mire figyeljek vásárlásnál?

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr433231825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Radger 2011.09.16. 15:57:41

Az attól függ pontosan mit szeretnél. Ha 5 cm széleset akarsz (ugrálós trükközős) akkor érdemes szerintem gibbont venni. Bár igazi gibbont én még sajna nem próbáltam :/
Ha 2,5 cm szélesre fáj a fogad (sétálósagykikapcsolóshighlineos) akkor szerintem a leg kézenfekvőbb, hogy ha veszel 2x5m sima laphevedert a mountexben a fákra erősítés céljából, illetve van (szintén a mountexben, de máshol is lehet kapni) erre specializált heveder, talán 550 ft métere. Ezen kívül ha 20 méternél hosszabb lenne a line akkor szükséged van 4 karcsira (ami gondolom adott a mászóháztartásban), vagy ha rövidebb, akkor racsnival sélszerű megfeszíteni, így csak 2 karabínerre van szükséged.
A gibbonos móka az kb 25000 körül van, a 2,5 centisből kb 25 métert 15ből ki tudsz hozni.

www.youtube.com/watch?v=18qbgwCn2ZA itt egy videó, hogy a karabineres mókát hogyan kell csinálni, a csomókat lehet variálni, olyanra ami oda illik, és meg tudod kötni :P

SupaCow · http://magnezia.blog.hu 2011.09.16. 21:50:06

@Radger: kössz kössz:) gibbont néztem ebayen 25k befedi. decahtlonban láttam komplett készletet 15 ért. Azt lehet megsasolom.

A gibbon 5cm szélessége amugy szabvány? Versenyeken is olyannal dolgoznak?

tibormolnar 2011.09.17. 06:56:53

Ha kész szettet szeretnél, amiben van racsni, biztosítás, favédő (ami szvsz inkább a hevedert védi a fa kérgétől :-)), akkor érdemes körülnézni az osztrák webshopokban, még szállítással együtt is olcsóbban jössz ki, mint ha itthon vennéd. Pl. az Austrialpin Baseline szettek hónapok óta akciósak a Bergfuchsban.

Néhány tipp még:
- Az árat természetesen nagyban befolyásolja a hossz.
- A sima lapos heveder olcsóbb, de a csőheveder jobb, jobban bírja a strapát és egy picit szerintem kényelmesebb is (nem olyan "éles" a széle).
- Ha szettet veszel, annak tartalmaznia kell(ene) egy plusz vékony hevedert és karabínert, amivel a racsnit extra biztosítani tudod a fához. (Ennek az a célja, hogy ha netán elszakad a line a fa és a racsni között, a racsni ne üssön agyon téged.) Ha netán nincs benne ilyen, akkor vegyél külön.
- Van olyan szett, amit úgy terveztek, hogy egyik oldalon magát a line-t veszed körbe a fán. Más szetteknél mindkét oldalon külön heveder van a rögzítéshez. Utóbbiak a jobbak, mert előbbi felszerelésénél egy vastagabb fa akár 2 méterrel is megrövidíti a line-t.
- A legtöbb (alap) slackline elvileg max. 100 kg-ig terhelhető, nem lehet rajtuk ugrálni (vagy legalább is az nagyon hamar leamortizálja őket) és nem alkalmas highline-nak (max. ~1 méter magasra ajánlott rakni). Ha ugrándozni akarsz / kettesben akarsz állni rajta / highline setupot tervezel, spec. line kell.

Egy dologra mindenképp figyelj, ha nem szettet veszel, hanem magad rakod össze hevederből és karabínerekből: Mindenképp acélkarabínereket használj! A könnyű ötvözetekből készült mászókarabínereket nem arra tervezték, hogy folyamatosan feszüljenek, terhelés alatt legyenek. Ha ilyeneket használsz a slackline megfeszítéséhez, ezek akár deformálódhatnak is, veszítenek a terhelhetőségükből, ezért mászásra utána semmiképp nem használhatók biztonságosan.

Ahol még érdemes körülnézni:
www.slackline.com/

connor 2011.09.19. 11:28:31

A heveder+karabineres megoldás nekem azért nem tetszik, mert azt egyedül macerás és időigényes felrakni illetve leszedni. Ráadásul kifeszíteni sem tudod olyan feszesre, mint egy racsnisat.

Nekem egy slackline-tools gyártmányú van, 10 méter hosszú, és 3 centi széles a hozzáadott heveder. Mivel német cégről van szó, ezért a minőségre sincs panasz.
Singing rocknak is van komplett szettje, ami egy kicsivel olcsóbb is tán, mint a sl-tools.

Én itt vásároltam:
www.slackshop.hu/
Teljesen jófej a srác, minden infót megad, nyugodtan kérdezhetsz is.

Meg persze kérdezhetsz tőlem is, szívesen válaszolok. Akár ki is próbálhatod valamelyik délután

juulphoto 2011.09.19. 11:59:27

Sziasztok,
Nemrég indult el a www.slackline.hu ahol a gibbon minden fajtája megtalálható.
van egy facebook-os oldal a 'slackline budapest' ahol bárki kiteheti az üzenő falra hogy ha ki megy slackline-ozni, így mindig van társ illetve ki tudjátok próbálni. Egész kis közösség kezd alakulni ott.
Én egyébként egy 1 inches hevederrel kezdtem, ami nagyon jó az alapok elsajátításához, valamint statikusabb mozgáshoz.
Dinamikusabb dolgokhoz, ugrásokhoz inkább a Gibbont ajánlanám, ezeket ugyanis erre találták ki.
A legolcsóbb gibbon a classic 16500 a slackline.hu -n.

SupaCow · http://magnezia.blog.hu 2011.09.19. 12:22:24

Húú kösz mindenkinek : ) olvasok szívom magamba az infót!

gy... 2011.09.20. 11:43:24

Sziasztok,

Egy sima, 8 méter hosszú 4 centi széles spanifer is elég? Sokkal olcsóbb mint a slackline szettek. Mi lehet a hátulütője?

odoaker 2011.09.21. 10:46:44

reflexshop.hu/szabadteri-jatekok/3502-slackline-inspiration.html

Ezt már próbálta valaki? Kb. a legolcsóbb cucc, amit lehet kapni

connor 2011.09.23. 09:22:45

Szerintem nem éri meg megvenni azt a 8 méteres verziót, mert nagyon hamar eljutsz arra a szintre, hogy rövidnek fogod találni.
süti beállítások módosítása