Aki eddig csak gondokodott rajta - Zia felhő & Boulder

De nem tudta, hogy vajon lehet-e. Az most mostmár nyugodtan ledobhatja a ruhákat és nekivághat a hegyeknek, Svácjban legalábbis mindenkép.

Precedens értékű per zárult le, a fickónak 100 frankot kellett volna fizetni, de végül a bíróság nem ítélt el.

A 47 éves hegymászót egy nő jelentette fel, miután meglátta az éppen hobbiját űző férfit. Az "illetlen viselkedésért" 100 frankra büntették. Ő azonban nem hagyta magát, és Appenzell Ausserrhoden kanton bíróságához fordult az ügyben.

A nudista ügyvédje szerint védence egyáltalán nem viselkedett illetlenül, sőt, a nőnek követnie kellett a férfit ahhoz, hogy meglássa. A hegymászó a - már két éve űzött - hobbijához ugyanis mindig olyan útvonalakat választ, ahol kevesen fordulnak meg. A bíróságot végül az győzte meg, hogy a jogász rámutatott: a kanton törvényei nem tiltják a pucéran való hegymászást. A büntetést végül visszavonták, az államnak viszont ki kell fizetnie a 2000 frankos perköltséget.

Forrás: AFP/ Független Hírügynökség

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr272046165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása