Erőss Zsolt - rehabilitáció - Zia felhő & Boulder

Erőss Zsolt - rehabilitáció

2010.01.26. 11:27

  A Blikk.hu-n jelent meg a következő szösszenet. 

Gőzerővel halad a gyógyulás felé amputációja után Erőss Zsolt (41). A lavinabalesetben megsérült hegymászó naponta több órán keresztül erőedzést és gyógytornát végez, hogy felkészüljön a járásgyakorlatokra.

 – Sokat feküdtem, ezért nyújtani, mozgatni kell a végtagjaimat. Egyelőre csak tolókocsival tudok közlekedni. Ezzel megyek le a kórház edzőtermébe is, hogy a karomat, a vállamat és a hátamat eddzem. Meg kell erősödnöm, mire megkapom a mankókat – mesélte a Blikknek Zsolt, aki úgy érzi, jót tesz neki a mozgás.

A rehabilitáció következő fontos állomása a hét második felében várható, amikor a hegymászó elkezdheti a gyakorlatokat az úgynevezett léglábbal. A speciális szerkezet, amelyet levegőnyomással fognak rá a csonk fölött a lábára, a művégtagot helyettesíti majd a járásgyakorlatoknál.

Mint azt a Blikk megírta, Erőss Zsolt és két társa a Magas-Tátrában sérült meg, amikor január 2-án hirtelen megindult alattuk egy lavina. A Hópárduc becenevű hegymászónak mindkét lába eltört. Később maga kérte, hogy amputálják térd alatt a lábát, így később egy protézis segítségével újra képes lesz hegyet mászni.

 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr51703153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása