Retro - Wolfgang Güllich - Zia felhő & Boulder

Retro - Wolfgang Güllich

2009.11.13. 09:00

Vitathatatlanul a 80-as évek egyik legnagyobb mászó arca, annyira, hogy még talkshow-ba is meghívták, hogy mutasson valamit a tudásából (persze az egyujjas húzódzkodás következik).

A free solozást egy következő szintre emelte, a nevéhez fűződik a világ egyik legnehezebb útja a Action Directe, meg ami mégfontosabb ő volt Stallone mászódublőre a Cliffhangerben.

Sajnos 92-ben autóbalesetben meghalt.

Ez itt a talkshow:

Wolfgang Güllich from cipri florin on Vimeo.

Itt meg beszél valamiről németül, de fogalmam sincs miről:

Wolfgang Güllich - Training theory from cipri florin on Vimeo.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr51521063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SupaCow · http://magnezia.blog.hu 2009.11.13. 10:21:35

Autóbaleset baze. Szerencsétlen. Legalább free solozás közben kapta volna el a kaszás.

gaebor · http://bhsk.blogspot.com 2009.11.13. 11:00:46

Már mióta várom ezt a videót. Régen fenn volt Youtube-on, de leszedték.

Csoda hogy Izer Bálint még nem kommentelt :)

serpico 2009.11.15. 16:56:23

@SupaCow:
Ha jól emlékszem éppen az olasz Alpokból tartott hazafelé a Függőjátszma forgatásáról amikor elaludt vezetés közben.

izerb 2009.11.16. 16:47:28

Hát igen.. a már-már legendává vált mondatok. Egyszerű elsőnövéses bajusz, Schwarzeneggerrel a háttérben. Nem vagyok valami jó az ilyen hang utáni fordításban, de a lényeg ez:
-A sziklamászásnál a fő terhelést a kezek végzik, ezek többnyire statikus mozdulatok, ezért következésképpen az edzésnél az erőt statikus gyakorlatokkal kell fejleszteni. Persze kezdetben szüksége van az izmoknak a dinamikusabb terhelésre (húzódzkodás mint dinamikus munka...), különösen a felsőtestre vonatkozik ez. Tehát speciális gyakorlatok, speciális igénybevétel (terhelés) mellett, ez a legfontosabb edzésszemléletnél.

Láttam egy régi oldalon egy hosszabb változatot ahol jobban kifejtette a lényeget, az elején inkább a hozzá nem értőknek szól. Statikus mozdulatokat, (bár ezt itt nem fejti ki a) úgy érti mint pl a saját fingerboardjában amikor átnyúl egyik lyukból a másikra addig a másik kezével tartja be magát. Ez egy statikus mozdulat. Az egykezes húzódszkodásra mondja, hogy dinaikus. Továbbá sokan nem tudják róla hogy nem csak az első 9a-t mászta, hanem az első 8c és 8b utakat.

csbence 2009.11.21. 20:31:16

Lenyűgöző teljesítményt ért el, és hatalmas veszteség a halála. Az Action Direct meg egy kult-út. Az első egyujjasból induló dinamikus mozdulat a 2 ujjasba... teljes respect.
süti beállítások módosítása