Hol másszunk - Báránykő, Csókakő - Zia felhő & Boulder

Budapesttől autóval mindössze másfél óra alatt elérhető, egy huszáros Budapest-M3-Hatvan-Pásztó-Mátrakeresztes útvonalon.

A kocsit kényelmesen le lehet pakolni és a parkolótól, nem több mint 15 perces sétával elérhető a megfelelő helyszín. Báránykőt és Csókakőt egy völgy választja el egymástól, amin egy patak csordogál végig. A sziklákhoz kisebb kaptatón lehet felérni. Báránykő a nagyobb kiterjedésű, kb 20-25 út található, amíg a másikon 10-15. Az utak elég sűrűn vannak, könnyű átkavarodni az egyikből a másikba.

A nittek kiválló állapotban és mindig jókor, szóval ritka a sérülésveszélyes szituáció. Az utak egyébként is inkább sziklán most kezdőknek ajánlottak. Sok IV-es, V-ös, kevesebb VI-os, még kevesebb VII-es, viszont a mozgások érdekesek, aki szakértőként nem mindenáron ragaszkodik az ujjtörő mutatványokhoz az is jól fog szórakozni. (Szerkesztőségünk rutinos és kritikus tagja is pozítívan nyilatkozott)

Ami további érdekesség, hogy a szikla andezit, amivel ritkábban lehet találkozni. Legtöbbször vízszintes repedések, peremek jellemzik. Jól tapad a cipő rajta, de nem annyira durva, hogy szétfaragja a kezet. Sötét színű, ezért nagyobb hőségben további kellemetlen pillanatokat tud okozni, ahogy tolja ki magából a meleget.

Egy napot nagyon simán, de még többet is el lehet tölteni. Ajánlott hely.

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr761187558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása