Francia-bánya vs. Ezüst-hegy - Zia felhő & Boulder

Francia-bánya vs. Ezüst-hegy

2009.05.01. 08:30

Először is közérdekű bejelentés, végre fogáscsere volt a Boulder Clubban, érdemes leugrani, hogy mi a pálya. Remélem még azért kerülnek fel fogások, mert néhol elég foghíjjas.

Térjünk vissza az eredeti témához. Az első ötlet az volt, hogy írunk mindannyian az Ezüst-hegyi kiruccanásról, de gondoltam a Geri Supacow, már alaposan írt róla. Senkinek nincs kedve több oldalnyi szöveget átnyálazni, meg nekem is nagyobb meló egy hosszas gondolatmenetet lefuttatni, úgyhogy táblázatos formában fogom összehasonlítani a Francia-bányával. Ezzel mindenki jól jár, nagyszerű internetes fogyasztásra, mert 2 perc alatt át lehet futni.

  Francia-bánya Ezüst-hegy
Elérhetőség Kocsival: Megfelelő helyről 10 perc
Busszal: a 165-ös egyből oda visz, szóval itt van a szomszédban
Kocsival: 20 perc
Busszal: Rövid buszozás Üröm, onnan gyalog 30 perc
Szikla típusa Mészkő talán a legtöbb helyen. A rengeteg ember miatt csúszik mint a fos, és fényesre van taposva Gránit Homokkő, azt hiszem. Ilyen szemcsés, dörzsis. Elképesztően jól tapad a cipő, viszont a kezet is darálja
Mászófelület kb. olyan 100-200 méternyei felület traverzálásra, boulderezésre. Egy 10 méter magas fal, 4-5 úttal köteles mászáshoz 4 nagyobb, 10 méter körüli sziklafal, amiből egy mászható köteléllel, a többi boulder.
Utak Lehet találni mindenfélét, a világ legnagyobb zsebeitől, kisebb peremekig. Kezdőknek is ajánlott. Itt van 2-3 repedés, amit könnyedén lehet nyomatni és tök jó, hogy lehet repedést mászni, de a többi kunszt elég kemény.
Kilátás Minimális. Leginkább a bozótos, meg ha vannak csajok, akkor javul Ez pazar, kérem tisztelettel. Teljes panoráma Budapestre.
Klíma Folyamatos a légkondícionálás. Árnyékos és a barlangokból jön fel a hideg. 35 fokban is ideális. Nyáron húzós lehet, mert visszafogott a fa mennyisége
Népszerűség, tömeg Állandó magasfokú a jelenlét. Néha úgy érzem, mint a BC-ben, várni kell, hogy mászhass Minimális, jóval kevesebben járnak ide
Sámándobossal találkoztam-e már itt Igen Nem
Kurva elérhető közelségben van-e Nem Igen

 Képek itt tekinthetőek meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr201094525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hiba 2009.05.01. 12:14:13

Helló, nagyon klassz a blog srácok, szuperek a képek meg a filmek, de ez az ezüsthegyi gránit kicsit erős. Hárshegyi homokkő az öregek szerint. Imádni fog titeket az is akit elküldtök Csömörre a busszal :) Hajrá!

odoaker 2009.05.01. 12:30:57

@hiba:
Vahahaha csomor...
Szoval Urom.
A sziklarol meg csak sejtesem volt. :)
Koszi :)
Javitjuk
süti beállítások módosítása