Ezüst-hegyen voltunk - Zia felhő & Boulder

Ezüst-hegyen voltunk

2009.04.30. 09:30

Az oroszlán sziklák és Francia Bánya után, úgy döntöttünk most Ezüst hegy lesz a célpont. Eredetileg Páznándra akartunk menni, de autónk nincs a tömegközlekedés pedig agyvérzés oda.
Elkezdtünk tervezgetni. Hogy jutunk oda? Ha ott leszünk, mit fogunk mászni? Túléljük e crashpad nélkül?

Egyáltalán nem volt probléma odajutni. A tervezést a google maps oldalán kezdtük, kitanulmányoztuk a megközelítési lehetőségeket, és úgy döntöttünk Ürömön keresztül repülünk rá Ezüst hegyre. Ürömig pedig a BKV tours 840-es járata vitt minket, fejenként 200 Ft-ért. A Templom téren szálltunk le. Nagy banzáj volt a főtéren, céllövölde, körhinta, és kisvonat. Egy pillanatig elméláztunk a tömegen, aztán telefon elő GPS beizgít, és irányba álltunk. Az alábbi térképen látható, hogyan jutottunk az Ezüst hegyi bányába.
 


Üröm - Ezüst hegy nagyobb térképen való megjelenítése

Körülbelül 35 perc volt mire teljesen a bányához értünk. Mi olyan tanácsot kaptunk, hogy ott forduljunk le a Budakeszi útról ahol a prostituáltak állnak. Ha megfogadjuk a tanácsot akkor nem mászunk vasárnap. Úgy néz ki a szabadnap az mindenkinek szabadnap. Tehát ott forduljatok le a Budakeszi útról ahol egy vastagabb földút indul, az út szélén pedig egy nagy és ferde behajtani tilos tábla áll.

Az ezüst sziklákhoz érve előkerült a fényképező. Lepakoltunk egy kedves fenyő tövébe, és elindultunk körbejárni/fotózni a helyet. Az egyik legnagyobb falat tanulmányozva mindannyian egyetértettünk abban, hogy a sziklák minősége kiválló. Tapadni fog rá a cipő.
Toltunk egy laza reggelit. Engem esfrost és odoaker látott el kajával, ugyanis a nagy siettségben egyáltalán nem vásároltam szilárd ételt. Közben átöltöztünk, és irány a legközelebbi fal. Ha jól tudom ennek a neve Ezüst nyír. Bemelegítésnek megmásztuk a bal oldali nagy repedését. Közben ment a para, hogy mi lesz velünk karambol pad nélkül. Ezen a falon jobb oldalt is feltoltunk egy utat. Tisztességes fogásogból állt, bemelegítésnek tökéletes. Ezen a falon van még 2 út középen, amihez hozzá sem kezdtünk crashpad nélkül. Apró peremek végig, mi meg nem vagyunk free solo mesterek, hogy bevállaljuk.

Már épp mentünk volna a következő falra, amikor lentről crashpados mászó pajtások közeledtek. Kettő tagot ismertem közülük, Schmidt Tamás és Burucs Bálint. A klébi boulder verseny második és ötödik helyezett mászóit. A róluk készült fotókat külön galériába tettem.
Az üdvözlés után mi elindultunk felfedezni a területet. A Kalahári fal következett. Itt esfrost talált ki egy problémát, amit végül senki sem mászott ki. Én beálltam fotózni, félretettem a cipőm, ugyanis az történt,  hogy a miurám az irodában maradt és a rock pillars kopott csuszós kezdő cipőm vittem amiben borzalom mászni.

Átnéztem a Tamásékhoz is fél órára, épp egy izmosra sikerült traverzt másztak, Csupa apró perem és alig lépés. A durva fal nem adta magát könnyen, történt egy kisebb sérülés is. Természetesen mind a kettőjüknek meg volt az út, közben pedig kattogtattam szorgosan.

Visszatértem a szerkesztőségi arcokhoz, akik épp egy új? utat próbáltak összerakni a fejükben. Gyorsan helyben el is nevezték tortának. A képen a beszálló látható, utána 3 fogásbol a toppon vagy. Kb karnyújtásra van mindegyik perem.

Már Délután három felé járt az idő amikor a többiek jelezték, hogy fáradtak. Visszamentünk az Ezüst nyírhez, és ott odoaker az én kedvemért kimászta a repedést. Esfost pedig, egy igen technikás beszállót talált a bánya közepén.

Kicsit heverésztünk még a napon, fotózgattam és ettem a srácok maradék szendvicsét. Épp pakoltunk amikor Scmidt Tomi kérdezte, hogy beszállunk e hozzájuk slackline-ozni. Jó móka, de kihagytuk. A szerkesztőségi barátnők akik elkísértek minket, már elindultak lefelé, úgyhogy mi is követtük Őket.

Az Ezüst hegyi bánya változatos hely, van köteles út, és sok boulder probléma. A falak minősége kiválló, a cipő imádja. Szinte ragad hozzá. Néhol kűzdeni kell a növényzettel, és vannak meredek részek ahol figyelni kell hova lép az emer. Remek hely, mi biztosan megyünk még sokszor.

Itt pedig a kettő galéria amit ígértem: A képek megtekinthetőek a magnezia.blog flickr oldalán is.
 

 

Felhasznált forrás: Boulder.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr501094162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

esfrost 2009.04.30. 12:57:26

Hűűű, jók lettek a képek, és a beszámoló is. Tényleg kéne menni még oda, így a képeket nézve nem csak, hogy megjött hozzá a kedvem, de még rá is jöttem, hogy egy-két dolgot meg kéne azért még ott csinálni. A torta meg nehezebb, meg parásabb, mint ahogyan a képen kinéz. A mögötte lévő köves meredek dombot pont nem látni, pedig az azért beijeszti az embert igencsak.
süti beállítások módosítása