First Ascent - DVD ajánló - Zia felhő & Boulder

First Ascent - DVD ajánló

2009.04.14. 09:00

Mászni menő, ez nem is kérdéses és ha te mászol meg először egy kőkemény utat, akkor annál menőbb dolgot nehéz találni. Ezt a témát járja körül alaposan a Sender Films nagyon ötös filmje, a First Ascent. (Sender Films-éknél jellemző, hogy a videó anyag nem a megszokott sport mászás-boulder téma körül mozog, inkább sok-sok tradícionális és free soloing megy)

Ott van elsőként Didier Berthod svájcból, repedés szakértőként. A kanadai Cobra crackel birkózik.

Zseniális a mászás történelmi áttekintő, a hippiktől kezdve, a Spandex gatyákon át, a boulderezésen keresztül, napjainkig.

Ezután Dean Potter is kitesz magáért a Utah-i Tombstone elképesztő nagy repedésében. Akad jónéhány tenyér izzasztó pillanat.

Aztán jönnek az osztrák fiatalok, David Lamaval az élen, akik éppen Thaiföldön kurváznak másznak. Őrület, amikor még jó 15-20 méter magasan, egy hatalmas dynot megpróbálnak letudni.

Aztán van itt még Black Canyon, Himalaja, Urban Ape ( :) nagyon nagy arc). A film hosszú, nekem egyszerre sok volt 90 perc, de több részben nézve, nagyszerű élmény, csak ajánlani tudom.

A végére itt a trailer:

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr671062700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása