Támad a cipőszag - Zia felhő & Boulder

Támad a cipőszag

2009.04.03. 09:26

Ha már a cipőknél tartunk, akkor érdemes foglalkozni egy mindenkit érintő témával. Némi intenzív mászás után, könnyedén belespriccelünk fél liter izzadtságot. Ezután jönnek a baktériumok, jól bedolgozzák az anyagot és hamarosan, mintha egy oszló hulla figyelne a lábbelinkben. A szagok ellen sokféle ellenszer, hiedelem van, vegyük ezeket számba. Bár az előrebocsátom nincs örökérvényű megoldás, úgy tűnik a mászócipők sorsa, hogy bűzölögjenek.

- A mosás mindenkinek elsőként jut az eszébe. Ha ezt tennéd, akkor alacsony fokon, kevés mosósszerrel csináld, mert nem tesz kifejezetten jót az anyagoknak

- Szellőztetéssel is lehet kisebb sikereket elérni. Szabadlevegőn, jól szétnyitva, valamit javulhat a helyzet.

- Szódabikarbóna. Olcsó és környezetbarát megoldás, elpusztítja jól a baktériumokat. A gond, hogy nehéz utána hiánytalanul eltávolítani, így olyan mintha homok lenne a cipődben.

- Ha már a baktérium eltávolítás, akkor különféle cipő sprayk is kaphatók. Drágább, de kényelmesebb megoldás, mint a szódabikarbóna.

- Bedobod egy zacskóba, majd mehet egy éjszakára a fagyasztóba. Elvileg ez is elintézi a bacikat, de szerintem az anyagot is.

- Ha nem mezítlab használod, ami lássuk be elég béna dolog, akkor is elkerülhető a bűz.

- Ha faforgácsot teszel egy harisnyába, majd az egészet be a cipőbe, akkor az is magába szívja a szagokat.

További ötleteket szívesen várok a kommentekben!

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr181043379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

esfrost 2009.04.03. 13:03:26

Én úgy vettem észre, hogy ha mászás után radiátorra rakom a cipőt, akkor nem csak, hogy nagyon jól megszárad reggelre, hanem a szagok nagy részét is eltűnteti.

teeadrop 2009.04.03. 22:05:57


Az én módszerem kicsit hosszadalmas, de úgy vettem észre, pár hétre elűzi a bűzt:-)
1. kiöblítem a cipőből a belerakódott ziát
2. megszárítom
3. a lényeg: vattakorongra FORMALIN (gyógyszertárban kapható) egy-egy bele a cipőkbe, bezacskózni egy éjszakára-napra, mert iszonyat büdös, és nem érdemes belaszagolni sem..
4. kiöblítem belőle a formalin szagot
5. megszárít és kész a baci és szagmentes cipő->irány a fal/szikla:-)

szvsz az első mosást ki lehet hagyni, de az utsó öblítést már nem biztos..

remélem másnak is beválik!
üdv és jó mászást!

SupaCow · http://magnezia.blog.hu 2009.04.06. 09:14:32

A mászó cipő olyan mint a biciklis kesztyű, ha beleköltözik A Szag sosem szabadulsz tőle. Hűséges edzőtárs marad, míg le nem cseréled egy frissebb szagra.
süti beállítások módosítása