Kezdő lépések a mászáshoz - irány a Boulder Club - Zia felhő & Boulder

Aki eddig fontolgotta, hogy kellene mászni, de még nem tette, akkor így szeretném megadni a virtuális kezdőlökést. Budapesten a legkényelmesebb, ha a Lehel téri Mountex épületében található Boulder Club felé veszed az irányt. Itt nem kell beülőt és kötelet használnod, mivel boulderezni lehet (kb. 3-4 méteres falmagasság, vastag szivaccsal a fájdalommentes esésért) és tudsz helyben mászócipőt bérelni is. Pontokba szedve tekintsük át mire készülj és mit tegyél

- Először is, ne parázz azon, hogy kezdő vagy. Rajtad kívül is lesznek mások is, akik először próbálgatják és igazából senkit nem fog érdekelni, hogy mit kínlódsz a falon.

- Vágd le a körmödet. Nem kellemes érzés, ha a falat szaggatod vele.

- Hozz valami kényelmes sportolós ruhafelszerelést. Srácoknak rövidgatya-póló, csajoknak falatnyi bugyi öö, valami top és hozzá csinos nadrág.

- A bejáratnál valamilyen rejtélyes okból kifolyólag csengetni kell és csak úgy engednek be.

- Bérelj mászócipőt. Sportcipőben nagyon nehéz meglépni, az emberfejnél kisebb fogásokat. Ne hagyd magad rábeszélni a 3 számmal kisebb cipőre, az elején úgysem számit.

- A bejárattal szemben a műszikla mögött van egy áthajlástól mentes fal. Na az lesz a te tereped.

- Mielőtt nekiugranál nagy lendülettel melegíts be. Vállkörzés, karkörzés ilyesmik. Fontos!

- Ha fel tudsz jutni a fal tetejéig (erre azért megvan az esély), akkor próbálj traverzálni (oldara mászni).

- Amennyiben úgy érzed, hogy le fogsz zuhanni, egy hangos Allé kiáltással ad tudtára a földönlévőknek, hogy érkezel

- Első alkalommal hamar kikészülsz, de ha hetente legalább egyszer rendeszeresen eljársz, akár egy hónap után jelentős változásokat észlelsz

- A bejárat mellett van egy létre, nem árt hogy, ha húzódkodsz rajta, minnél többet. Sokat segít.

Najó nem kell kiabálni, hogy Alléé, ha zuhansz, csak bolondoztam, azt máskor kell

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr711026404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

famouskid 2009.03.26. 10:28:09

Én az "Allé" (ami a francia "come on" - bíztatás fonetikus változata) helyett inkább az "Ajvééé", vagy még inkább a "vigyázzz - áááá" kifejezéseket használnám, hogy elkerüljem az esetleges félreértéseket egy ilyen fontos pillanatban.
süti beállítások módosítása