Ujjerő Boulder verseny 2009 03 14 - Zia felhő & Boulder

Vasárnap lezajlott az ujjerő boulder versenye. Rövid beszámolóval szolgálnék azoknak, akik nem voltak kint, de mégis tudni szeretnék mi történt.

Ahogy írtam a selejtezők során minden rendben ment. Időben kezdtek és végeztek a versenyzők. Bírók segítettek mindenkinek, akikből egyébként 6 volt 12 útra. Nem volt ritka az a jelenet, hogy a bíró ide oda kapkodta a fejét 2 út között.

A verseny máshogy zajlott, mint a Klébiben.
Ott ugye a szakaszokra 5 perc volt, technikai magyarázattal együtt. Utána le kellett ülni az izolációs helyre ami háttal volt a többi szakasznak, így megakadályozva, hogy a versenyző ellessen egy kunsztot.

Itt a problémákat a versenyzők akár egyszerre oldhatták meg. Megbeszélték, megnézték hogyan csinálja a másik. Valaki csak sétálgatott az elején, nézte ki min dolgozik. Egyes versenyzők szerint ez sokkal emberközelibb mászás mint a Klébis módszer. Persze voltak akik nem örültek ennek.Véleményem szerint a Klébiben látott módszer sokkal versenyszerűbb, az ujjerőben láttott verseny inkább egy nagy baráti mászásra hasonlított.

A selejtező során egy ujjerős rendező végig kamerázott a teremben, a nézők pedig a kint lévő plazmán követhették az eseményeket. Ez nagyon jó megoldás volt. Egy helyen vérzett a dolog, hogy a kamerán nem volt széles látószögű előtétlencse, így szegény operatőrnek messze kellett állni a filmezett személytől, és így sokszor bemásztak elé.

Egy kör selejtező 1 órás volt. A körök között kitakarították a termet, ezért külön dícséret. Az ujjerős csúcstechnikás elszívó dolgozott rendesen, a levegőben lehetett látni a megnézia felhőcskék útját kifelé a teremből. Na de azért így is maradt rendesen felmosni, felporszívózni való zia.

A selejtezőknek 15:00-kor lett vége. A szervezők elkezdték lekapkodni az utakat és nyomták fel a döntős szakaszokat. Itt csúszott meg a menetrend. Ugyanis ez több mint 1 órát vett igénybe. Ugye a döntőnek 16:00-kor kellett volna kezdődnie, de csúsztak kb 40 percet. Kicsit a profi szervezés is szétesett. A termet ugyan elzárták a versenyzők és közönség elől, mégis volt döntős személy aki bejött körbenézni. Utána szépen kisebb csoportokban beálltak a terembe az emberek a rendezők pedig ahelyett, hogy kitessékelték volna őket, kerülgettek mindenkit. Kedves ujjerő Szervezők, legközelebb kicsit szigorúbban.
A szervezés másik gyenge pontja volt, hogy meglátásom szerint nem történt teljes eligazítás a bírók között a verseny elött. Vörös Tamás aki a házigazda szerepét töltötte be, időnként ketté, illetve három felé szakadt mert annyian kiabálták a nevét.
- Tomi ez az út, hogy van?
- Tomi hol vannak a döntős lapok?
- Tomi Tomi Tomi...

Végülis felkerültek a döntős szakaszok, és elkezdődött a végső megmérettetés. Először a lányok jöttek, nekik külön utako voltak kialakítva. itt ott plusz egy fogás vagy lépés. Számomra itt jött el a totális káosz.
A versenyzők számára kialakított a rendező gárda egy izolációs helyet a teremben. Ide kellett volna bemenniük míg a többiek másznak. A kamerás filmezett volna és a nézők kint a plazma elött izgulják végig a versenyt.

Na ez nem így volt, a versenyzők kintmaradtak, a plazma nem ment és valahogy a terembe került az összes néző. Azok a versenyzők akik nem versenyeztek az izolációs helyről végignézhették, hogyan oldják meg társaik a következő problémát. A bírók időn kívül adtak meg pontokat, a másik versenyző füle hallatára. Átment kedves hétvégi mászásba a lányok döntője.
Sajnos a férfiak döntőjén már nem voltam ott, így erről semmit nem tudok írni. De az eredményeket megkaptam.

A selejtezőből videó is lesz, ezt a hétvégén tesszük ki a blogra.
A nyerteseknek pedig ezúton gratulálunk.

Nyílt női kategória:

1. Széll Boróka    DSZDSE
2. Király Nóra    KLÉBI DSE
3. Varga Szilvia    Meteora

4. Szabó Zsuzsa
5. Vásárhelyi Nóra
6. Szentes Orsolya
7. Urbán Évi    Ujjerő HSE
8. Hidegh Ivett    BXSC
9. Meilinger Noémi    VESE
10. Dékány Dóra    KTTE
10. Kádár Noémi    BXSC
12. Farkas Ildikó    KTTE

Nyílt férfi kategória:

1. Komondi Csaba    KLÉBI DSE
2. Róth Barnabás    BXSC
3. Burucs Bálint    RLSE

4. Payer Kornél    Gerecse SE
5. Balázs Péter    RLSE
6. Schmidt Tamás    RLSE
7. Gál Bence    Tria-Túra SE
8. Széll Dömötör    DSZDSE
9. Széll Csaba    DSZDSE
10. Borbély Gábor    VESE
11. Abonyi Károly    Hannibal SE
12. Kovács Balázs    VESE
13. Bubb Ferenc    Gerecse SE
13. Sikter Farkas    Meteora
15. Balogh “Drusza” Zsolt    BXSC
15. Komjáti Zoltán    Gerecse SE
17. Vincze “Travis” Márton
18. Ágh István    VESE
19. Pulinka “Roméró” Zsolt    BXSC
19. Nagy Gergő    BXSC
19. Csohány Csaba    Gerecse SE
22. Izer Bálint    VESE
22. Kerényi Barna    Gerecse SE
22. Fedor László
25. Jenei Gábor    BXSC
25. Rádai Gergely
27. Varga Krisztián    BXSC
27. Marschalek Dániel
29. Kakas Krisztián    BXSC
29. Bodnár Gábor
29. Erbits Gergely    RLSE
29. Koszta Bernát
29. Tóth Róbert
34. Kovács Dávid
35. Ghimessy Áron    Ujjerő HSE
35. Farkas Tamás
37. Szuhai Viktor    Ujjerő HSE
37. Gál Máté    Tria-Túra SE
37. Beláz Márk    Ujjerő HSE
37. Benke Balázs
37. Harsányi András
37. Szecsődi Péter
43: Marosi Attila    Ujjerő HSE
43. Dékány Gergely    KTTE
43. Sipos András    Ujjerő HSE
43. Bock Tamás
47. Tarjányi Péter    Ujjerő HSE
47. Bodó Máté    Ujjerő HSE
47. Bánhegyi Sándor
50. Erős Ádám

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr671005382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása