Hol másszunk - Budapest - Boulder Club - Zia felhő & Boulder

Ha éppen Budapesten jársz és kedved támad boulderezni (hogy mi is a boulderezés pontosan, talán egy postban majd taglaljuk), mászni akkor a te helyed a Lehel tér melleti Boulder Club. A környék egyik legjobb terme, amit most nem dicséretként mondanék, inkább kicsit elszomorító, hogy nem kell sokat tenni ezért a megnevezésért.

Körbenézve a pesti palettán itt van az Ujjerő, ami nagyszerű lelkes kezdemény, de nem egy nagytőkés vállalkozása, úgyhogy ne számítsunk nagyszabású megoldásokra (de legalább van rendes szellőzés, meg világszinvonalú edzőterem :) ), az Excelsior (80 m2 falfelület, váháháhá), ahol még sosem voltam és nem is leszek, az Everest boulder fala, az évente cserélt fogásokkal szintén felejthető.

A BC-ben van kb. 350 m2 falfelület, kisebb-nagyobb áthajlásokkal, barlanggal, oszloppal, középen egy műsziklával. Szóval alaposan ki van használva a terület. A beugró délután 1200, cípőt lehet bérelni (kb. 400). Kezdő mászók ne hagyják magukat rábeszélni 2-3 számmal kisebb cuccokra, az elején úgyis nagyjából mindegy, nem az apró peremeket fogod lépni. Akad itt campus board most éppen nincs campus board, de van létra, finger board, lehet az erőnléti eddzést tolni. A fogások változatosak, az apró peremektől, az egyujjas lyukakon át a hatalmas zsebekig, csöcsökig minden megtalálható. Van drótkefe, amivel helyre lehet rakni a csúszós elemeket. Középen a sziklának nagy jelentősége nincs, mivel a fogások nem variálhatók, a kezdeti lelkesedés előbb-utóbb unalomba fullad.

 Hétköznaponként este kellemetlen nagy tömeg könnyen előfordul, úgy hogy kulcsod sem lesz az öltözőszekrényhez (nem ártana már azt a 3-4 szekrény zárját rendbe tenni...) és olyan zia köd fogad, hogy a legkomolyabb pesti szmog is rehabilitáció utána.

 A hangulat kellemes, az arcok mindig ugyanazok, ahogy egy cimborám mondta, olyan mint valami amerikai középiskolás tinisorozat. Kigyúrt srácok félmeztelenül és formás csajok.

Csőcsere Fogáscsere volt végre (kb. háromhavonta cserélődik és már nagyon itt volt az ideje. Mint a szolikban, itt is ki kellene írni a kirakatba, hogy fogáscsere volt)!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr49998606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

izerb 2009.05.05. 18:40:26

hm. kedves odoaker!
egy picit a te szűklátókörűségedet megkerülve azért elmondanám az én véleményemet is, mert szerintem faszság az hogy így lehúzol eggyes mászótermeket. Amit a Vertigoról irtál valóban így van.

"az everest boulderfala az évente cserélt fogásokkal". - dave Graham mondta egyszer hogy tudod a nagyon nehéz utakat nem lehet egy edzés alatt összehozni. Nem lehet egy hét alatt összehozni. hanem edzeni kell rá, gyakorolni sokat. ha sok régi nehéz projekted van akkor semmi értelme ha párhavonta cserélik a fogásokat. Dede Laci egyszer a "régi" blogján irta szó szerint idézem:
-Segíthet a fejlődésben olyan problémák kitalálása, amely elsőre nehéznek tűnik (másodikra is), de lehet rajta dolgozni, agyalni. Jó csapattal együtt rengeteg ötlet merül fel, amiket egytől-egyig ki lehet próbálni. Véleményem szerint nem gond, hogy nem megy, vissza kell térni következő alkalommal és lehet addig próbálgatni, amíg össze nem jön. A kérdés itt az, hogy érdemes e ennyi energiát fektetni egy kunsztba, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie és ha a kunszt kellően nehéz lett akkor pedig reménykedhetünk, hogy túléli a következő fogás cserét :)

Nekem az everestbe inkább az lenne a gond hogy nem (túl gyakran) takarítanak, de ez csak az ott dolgozóktól függ...

Ujjerő...húha hát megnézném hogy eddig hány olyan világhírű edzőteremben voltatok. Mert felszerelni a falra két fingerbouardot nem valami hűdenagy teljesítmény, a campus boardjuk pedig egy nagy fos. Szétszedi a kezed, aki csinálta talán nem volt vele tisztában hogy a compus boardot le kell kerekíteni valamennyire, hogy ne tegye tönkre az ujjvégeket, és a bőrt. kíváncsi vagyok a készítőjük vajon milyen gyakran szériázik rajta. (???)

Ami engem kiborított, az az amit az Excelsiorról irtál. (váháhá)- soha nem voltál ott mégis véleményt mondasz a helyről? Hogy is van ez ember?! És szerintem a beflexelt lépéseik és fogásaik olcsó de ötletes megoldás. És elég nehéz bouldereket is lehet itt csinálni, mutatja ezt a novemberi boulderverseny. Kb. átlag 12.bouldert másztak az emberek a több mint 40 ből... azért ez is elgondolkodtató.

No meg az is hogy mért nem csinál a Vertigo olyan jó színvonalas versenyeket mint régen???

lehet hogy a válaszok ott vannak az orrunk előtt csak nem látjuk?

Tisztelettel: Izer Bálint

izerb 2010.10.26. 16:57:27

így több mint egy évután is elnézést a flegma stílusú arrogáns kommentért. néha csak utólag látom be hülyeségemet.
so sorry

csbence 2010.10.31. 17:22:37

Ez az igazi IZER feeling! Izer for president :D (L)
süti beállítások módosítása