On sight - Zia felhő & Boulder

On sight

2011.05.01. 11:36

Az on sight azt jelenti, hogy valaki minden előzetes próbálkozás, vagy ismeret nélkül mászik ki egy utat. Ennek technikai nehézsége miatt általában a mászó top szintje alatt 3-4 fokozattal van az út. Azért szeretik, mert egyszeri, megismételhetetlen lehetőség, nem lehet hibázni. A cúcs onsight-ok 8c (5.14c) körül vannak, és természetesen a legnagyobb mászók jegyzik őket.

BD athlete Adam Ondra onsights Mind Control (8c+), Oliana, Spain from Black Diamond Equipment on Vimeo.

Tovább után még több on sight! 

Ondrának egy 5.14c on sight már meg se kottyan, képes egy nap ötre is! Máskor meg egy 9b mellé fér be egy, levezetés képpen.

Sharma mostanában "csak" egy 8a (5.14a)-ig jutott:

De figyelemre méltó a 2009-es, 90 méter hosszú Infitity lane kimászása is:

Boulderben a csúcsot megint csak Ondra tartja, ki-flashelte Dave Graham Confession-jét (8b+/V14), igaz utólag ő nem értékelte ennyire nehéznek. A flash azt jelenti, hogy elsőre kimászta, de előzetesen valamennyire megnézte az utat, vagy látta, hogy mások miként csinálták.

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr492868786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása