Adam Ondra kimászta a Chilam Balam-ot - Zia felhő & Boulder

Tegnap mindössze négy próbálkozásból összejött Adam Ondrának a spanyolországi rekord hosszúságú (82 méteres) út.

És hogy miért olyan izgalmas mindez? Mert amikor 2003-ban Bernabè Fernandez először kimászta, olyan nehéznek ítélte, hogy 9b+ (5.15c) fokozatot javasolt. Akkoriban alig voltak páran, akik 9a-t másztak. Ennek megfelelően komoly vitákat váltott ki az értékelése, és Adam mostani ismétlése tud csak pontot tenni az ügy végére. Szaftos részletek a tovább után.

Fernandezt regetegen támadták, és hiába igyekezett megvédeni magát, nem nagyon vették komolyan, sőt, sokan a kimászást is megkérdőjelezték. A sztori minden részletéről itt olvashattokAdam Ondra viszont úgy nyilatkozott, hogy egyértelműen nem a legnehezebb út, amit eddig mászott: "Talán 9b, 9b-". Hozzá kell tenni persze, hogy a világ talán legjobb mászójáról van szó, aki kirobbanó formában van mostanában. Végül pedig egy kis videó a falról:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr282825794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása