A magyar lányok a legszebbek - Zia felhő & Boulder

A magyar lányok a legszebbek

2014.07.22. 13:56

A Magyar lányok a legszebbek. Ezt már tudjuk, de mint az alább kiderül, mászásban is sok szép eredmény született az utóbbi időkben. A tavalyi év legnehezebb férfi megmászásai után, most következzenek a legkeményebb leányzók! A lista ismét csak közelíti a teljességet, napról-napra dőlnek meg a projektek hazánkban és külföldön egyaránt.

norci.jpg                                         Király Norci - Jack The Chipper 7C

Király Nóra neve ismerősen csenghet annak, aki nyomon követi a magyar versenymászást. A többszörös magyar bajnok Norci jelenleg is külföldön igyekszik feljebb rakni a lécet - és rakja is: Svájcban több 7C nehézségű boulder tetejére állt már fel idén, mászott 7B-t flash és a Café Kraftban Alex Megossal edz közösen. Hajráf!

szilvi.jpg                                        Nagy Szilvi - Nazgul 8a

Nagy Szilvia a család mellett is folytatja a kihívások legyűrését sziklán, rutinosan mozog Peak District különleges szikla formáin és Kis-Gerecsében is visszatérő vendégnek számít. Nem kis dolog két gyermekes anyukaként 8a fokozatban mozogni!

bobi.jpg                                          Bobi in Ceüse

Ha Kis-Gerecse, akkor Szabó Zsuzsa „Bobi”. A Lélek Harang és  a Laura (8a+) is díszítik a palettát, de a külföldi teljesítménye is kiugró. Mászott 8a nehézséget Adlitzgraben áthajló falain (Arbitrage) és Misja Pec csepkövein is (Samsara). 

A Krizsán név közismert mászó-körökben: Gyurca legnagyobb lánya, Vera is a női keménymag része. Nem is indokolatlanul: Vera a zsebében tudhatja az ország egyik legnehezebb, legtechnikásabb 7c+ fokozatú útját, a Metamorfózis-t és Misján is több eredménnyel büszkélkedhet a fokozatban. Tudomásom szerint jelenlegi projektje a Kis-Gerecsei klasszikus, a Lélek Harang (8a+).

lenke és vera.jpg                             Lenke és Vera - Misja Pec

Kucsera Lenke neve egy alapkő, ha a mászás iskolájáról beszélünk. Rutinos versenyző, és sziklán is eredményes. Legutóbbi kiruccanásuk Fontainebleauba nem kevés kemény megmászást hozott: ’bleauban, mint az köztudott megmérik a fokozatot, nincs ingyen semmi. A La Mare Doite (7B) kétség kívül az egyik legnehezebb női megmászás a magyar boulderes lányok között. Tavalyi Frankenjurában tett látogatása is sok szép megmászást hozott, több 7c és 7c+ (second go!!!). Kíváncsian várjuk az idei eredményeket.

Egyre több hölgy kacsingat a kinti mászás felé, jelenleg is többen tartózkodnak külföldön (Kalmár Sára Magic Woodban mászott a napokban egy 7A-t). Fontosnak tartom, hogy aki egy kicsit is komolyabban érdeklődik a mászó sportok iránt, tisztában legyen ezekkel a nevekkel és teljesítményekkel, mert ezek a lányok inspirálják a mezőnyt és előre viszik a sportág zászlaját, hogy minél több emberhez eljusson ez a remek lehetőség. A versenyzésen kívül is van egy világ, amibe érdemes bekukkantani, mert olyat ad, amit nem tapasztal meg minden nap az ember (lánya)…

Egy (nem teljes) lista az elmúlt ~1 év jelentősebb (köteles 7c és boulder 7A felett) megmászásairól:
Király Nóra
KÖTELES:
Eisenvater 7c (second go) – Frankenjura
BOULDER:
Enterprise 7A (flash) // Magic Wood
Traversatta 7A+ (flash) // Magic Wood
Mörderbalett 7B (flash) // Magic Wood
Jack The Chipper 7C // Magic Wood
Powerstrips 7C // Chironico
Waldbrand 7C // Magic Wood
Minisex 7C // Magic Wood

Kucsera Lenke
KÖTELES:
??? 7c+ (second go) // Frankenjura
BOULDER:
Langouste Royale 7A (second go) // Fontainebleau
La Bombé Assis 7A (flash) // Fontainebleau
Gargantoit 7A+ (flash) // Fontainebleau
La Mare Droite 7B // Fontainebleau

Szabó Zsuzsa:
KÖTELES:
Samsara 8a // Misja Pec
Arbitrage 8a // Adlitzgraben
Nazgul 8a // Kis-Gerecse
Correspondance Imaginaire 7c+ // Ceüse
Preobrazba 7c+ // Misja Pec
Metamorfózis 7c+ // Kis-Gerecse

Nagy Szilvia
KÖTELES:
Pszeudo-szakáll 8a // Kis-Gerecse
Piranjas of Amazonas 7c+ // Kis-Gerecse

Krizsán Vera
KÖTELES:
Hugo 7c+ // Misja Pedc
Ombra Da Lupo 7c // Ceredo

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr746533445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása