Ismét Slackline - Zia felhő & Boulder

Ismét Slackline

2011.09.26. 09:52

Elnézést minden olvasótól, hogy nemtörődömségünkben csak 1 post volt a múlt héten. A hétvégén sok minden történt, illetve 2 fontos dolog.

Spider kupa III. forduló: Ahol tré módon nem fotóztam mert minden fotós cuccom otthon hagytam. Eredmények itt.

Slackline a szigeten, szombaton és vasárnap is.:)

Na az előbbiről írok pár sort.
Először is kössz a sok kommentet az előző slackline flickstoppba. Okosabb lettem! Dönteni mégsem tudtam, és még nem is vettem saját line-t. Viszont Imi barátomtól kaptam szombaton egy gibbon basic line-t, amivel el is rohantam a szigetre tesztelni, egyik fotós cimborám (Mudra László) társaságában.

Gibbon Classic line:

Az első probléma, hogy a racsnis vége a szettnek nem rögzíthető vaskosabb fákra. Nem éri át a heveder, ezért a racsnis rögzítéshez először rendes fát kellett keresni. A másik oldal nem fontos, azt át lehet dobni bármilyen fa körül. De megjegyzem, hogy minél vastagabb a fa annál több hasznos kifeszítési távolságot veszít a kötél. Tehát a 15m kifeszítési táv csak papíron 15m, valójában nincs esélyünk kifeszíteni a classic line-t a teljes hosszában.


A racsnival tág keretek között lehet megfeszíteni a hevedert. Meghúzhatod gitárhúrra és kicsit lazábbra is. A racsni fogása jó, emberesen rá lehet markolni és jó nagy darab, nincs para hogy valamikor is oldana. A heveder hosszabb használat után hajlamos eldőlni valamelyik irányba, ez az "egyszerű" rögzítési technika miatt ilyen. Néha utána kell igazítani. Dühítő..

Singing Rock 2.5cm

Nagyon nagy plussz, hogy külön heveder van amit a fa törzsére kell rögzíteni. Így a hasznos kifeszítési távolságból szinte nem veszik el semmi. A rögzítő hevederek miatt a kifeszített hevederünk nem fog csavarodni, mindig egyenesen áll. A racsni kisebb, nem olyan jó a fogása mint a gibbonnak, nem is lehet vele annyira feszíteni. Azt mondanám, hogy pontjó. Bár néha szívesen túlfeszíteném, hogy hogyan viselkedik úgy a heveder.

5cm vs 2.5cm

Szombaton végig a Gibbonnal gyaktam. Hosszabb és rövidebb távon is kifeszítettem a hevedert, hogy tudjam mikor milyen a viselkedése. A nagyobb teszt vasárnap jött amikor Vili hozta a singing rock slackline szettjét. A 2 hevedert kifeszítettük úgy, hogy 1 fa közös kifeszítési pont volt. A távolság a vékonyabb heveder esetén pár méterrel nagyobb volt. Körülbelül 12m VS 15-16m volt a kifeszítési távolság a singing rock javára.

Melyik tetszett?

Egyértelműen nagyobb kihívás a singing rock 2.5cm-es hevederen bármit is csinálni. A Gibbon vastagságával plussz stabilitást ad, ugyanakkor a stabilitás érzése hamis kicsit. A gibbon heveder nem engedte a nagy korrekciókat, olyan mintha egy bizonyos kilengési távolság után a heveder húzna vissza az eredeti pozícióba. Ha ezzel nem tud mit kezdeni a kötélen tartózkodó akkor csúnya remegés lesz belőle. Meg kell állítani a remegést.

A Singing Rock nagyon jól tűri a hatalmas korrekciókat is. A közepén akár szörfölhetsz is ha elég ügyes vagy. Sokkal jobb érzés ha a singing rock-ot küzdöd le : )

A Gibbonon viszont lehet állatkodni. Kicsit ugrálni, vagy ketten ráállni. Simán eltűri, nagyon strapás jószág. Hamarabb nyújt sikerélményt, könnyebb rajta elindulni, elviseli ha keresztben lépsz rajta.  Nagyobb a mosolyfaktor!

A vasárnap teszt végére arra a következtetésre jutottam, hogy mind a kettőből kell 1 szett : )

A fotók szombaton készültek, köszönet érte Lacinak!

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr263257172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása