III. Factory Boulder Jam - ,,mit Miskolc adhatott” - Zia felhő & Boulder

Élménybeszámoló a tovább után…

A GI-Klub parkolójából 2 órakor startolt a gépjármű, a cél pedig a miskolci mászó terem volt, ugyanis április 16-án, szombaton került megrendezésre a III. Factory Boulder Jam. Jee! A versenykiírásban 40 bouldert tűztek ki megoldásra 4 óra alatt (by Boby & Hoff). Érkezés 4-5 között, slack-line, sörözés, szakértés. A sok BleauStone fogás puszta látványától is vérhólyagok nőttek a kezemre: "Ezen a szombaton még BleauStone fogásokon mozgunk, hogy aztán egy hét múlva már igazi blósztón reibungoknak adhassunk pacsit, ez igen!" Nem sokkal 6 előtt elkezdődött az utak bemutatása. Na már ezért megérte a benzin és a nevezési költség, utóbbihoz szuper póló is járt. Bodrogi „Boby” Zoltán mind a 40 boulder problémát részletesen taglalta a tőle megszokott zseniális stílusban. Az utak: rengeteg szövetségi fogás és elem, az összes boulder igényes és jól kigondolt mozdulatokból állt ez igaz a legkönnyebbekre és a legnehezebbekre egyaránt. Pontban 6-kor el is kezdődött a csapatás, melyet hangos dárenbész zene kísért. Számomra ez egészen nagy mínusz volt, de aztán a mászásba belefeledkezve már nem volt kifejezetten irritáló. Bobyval jól meg is beszéltük, hogy Beatles-re esetleg egy jó féle Jefferson Airplane-re még hatalmasabb lenne a hangulat. Ugyan amatőr versenyként volt meghirdetve, de többen elindultak csak a móka kedvéért, például Kámvás „Törpe” Bálint és Schmidt „Patkány” Tamás (40/40 TOP) is. Már van egy éve, hogy arra áhítozom, hogy mászhassak a nagy kék BleauStone elemen. Na, most ez is valóra vált. Amennyire közben követtem az eseményeket, mindenki sikerélményekkel és borzasztó izomlázzal térhetett haza. A lányoknál Klincsek Kriszti, míg az uraknál Fekete Dávid volt a legeredményesebb. Több fiatal versenyző is akadt, kiemelten nagy respect Oláh Marcellnak és Rónyai „Pepe” Péternek, akik keményen csapatták a nem épp rájuk méretezett kunsztokat! Az eredményhirdetés után a keménymag jó hangulatú sörözésbe és klubéletbe torkollott. A Factory team ismét nagyot alkotott, ilyen rendezvényekre van véleményem szerint szükség és igény. Közeleg a Hámor Boulder Jam időpontja is, illetve októberben kerül megrendezésre a II. Rákosligeti Boulder Contest hasonló formában. Addig is április 30-án a GI-Klubban amatőr boulder verseny!

FELHÍVÁS (vagy mi a rák): Aki a versenyen készült képekkel bír, esetleg még jobb, a birtokában vannak ilyen képek, kérem, hogy juttassa el nekem (csanadi.bence@gmail.com), és kiteszem a blog-ra őket a szíves engedelmével.

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr52834764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csbence 2011.04.18. 18:45:40

Köszi, szerdán kivarázsolom őket!

harsanyi.andras 2011.04.18. 20:26:05

Sajnálom, hogy csak egy fél órát tudtam mászni, de még így is megérte lemenni, rohadt jó volt a hangulat. A lábam javul, szerintem egy héten belül már tudok vele mászni.

A zenétől normál esetben agyvérzést kaptam volna, de a pörgés elterelte róla a figyelmet.
Ez azonban az egyetlen negatívum, amit a versenyről mondani lehet. A szervezés kiváló volt, bár a szivacsozás miatt volt egy kis aggodalom a start előtt, de azért jutott minden út alá éppen elég. Volt ahol fotel-szivacs tompított, máshol meg az otthonról gyorsan lehozott krespedek.

Külön köszönetet kell mondani Szabó Gerinek, aki hozott egy halom paprikás krumplit, ami életmentő volt a verseny után.

A sör gyorsan fogyott, de volt utánpótlás - hál' isten.

Remélem jövőre újra megrendezitek a versenyt!
süti beállítások módosítása