Újabb baleset a Tátrában - Zia felhő & Boulder

Újabb baleset a Tátrában

2010.01.04. 16:13

"Várhatóan kedden hozzák haza a poprádi kórházból azt a két magyar hegymászót, akit a Magas-Tátrában ért baleset még szombaton.

A két hegymászó, Hajdú Péter és Erőss Zsolt állapotát stabilizálták az orvosok, ám Erőss Zsolt sérülései olyanok - agyrázkódást szenvedett, mindkét lába eltörött, az egyik nyílttöréssel -, hogy azokat még hétfőn délután vizsgálni kell, röntgenezésre, esetleg CT-re lesz szükség - mondta Szerencsés János, a Magyar Köztársaság kassai főkonzulja, miután konzultált a poprádi kórház főorvosával."

A teljes cikk az indexen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr921645488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csbence 2010.01.04. 20:02:10

Én is épp az imént láttam az egyik remek kereskedelmi csatornán egy összefoglalót erről.

Jobbulást!

A János mg szerencsés, hogy nem volt ott. Ha-ha-ha.

tuci. 2010.01.04. 23:50:01

Erőss Zsolt honlapján, a fórum bejegyzések között további infók:
"A pontosítás kedvéért:

A Tátrában 1-2-es lavinaveszély van : vagyis nem sokkal nagyobb csak a hó, mint itthon. (20-30cm) A napokban történt olvadás következtében a karácsony előtt lehullott hó elolvadt, majd a víz a sziklákra fagyott. Erre hullott a fent említett hó. Persze egyes helyeken a szél összehordta, így a kuloárban több hó is lehetett (50-60cm)

Zsolt másik két fiúval egy rövid kuloárt mászott a poprádi-tavi ház felett. Miután kimászták, a másik oldalon ereszkedni kezdtek. Az ereszkedés viszonylagosan meredek terepen történt. Zsolt észlelte, hogy megcsúszik fölötte a hóréteg, és jégszerszámaival erősen rögzítette magát, így őt nem sodorta el a lavina. Lejjebb már a felgyorsult, és gyarapodott hóréteg azonban elsodorta társait, akik magukkal rántották őt is. Ezután mindannyian kövekhez ütődtek. A csúszásukat az állította meg, hogy a két fiú között a kötél fennakadt egy sziklán. Ezután az egyik fiú (Péter) lejjebb ment, és telefonálni kezdett. Ő értesítette a közelben lévő Mécs Laciékat is, akik rögtön a segítségükre siettek. Sikerült elérni a hegyimentőket is, így elindulhatott a mentés.

Az első ember 1-re az utolsó 3-ra (éjjel) érkezett meg a Poprádi-tavi házhoz, onnan az állapotuk stabilizálása után kerültek a poprádi kórházba."
süti beállítások módosítása