Ambrosia Boulder Promo - Zia felhő & Boulder

Ambrosia Boulder Promo

2009.06.23. 07:30

Más néven: II. Zsombó ABC boulder verseny.
A nemzetközileg is jegyzett verseny másodszorra került megrendezésre. Zsombó, a Szegedről 20 perc alatt elérhető település, annak is a legszélén fekvő telek ad otthont a rendezvények, amely Táborosi Gábor sajátja.
Az itt található (már többek által ismert) fal mellett 1-2 új formáción is lehetett versenyezni "a szövetség, és a Gál család jóvoltából".

Pénteki "hobbi boulder"-ről maradt néhány lézengő mászó között sikerült megtalálni a későbbiekben árnyékot, majd menedéket adó fesztivál sátor végében a regisztrációt este 10 körül.

Szombaton hiába voltam a helyszínen az előrírásnak megfelelően reggel 9-kor (ami 7 órás kelést jelentett egy átalvatlan, szomszédban hányós, üvöltözős sziksóstói kempingben töltött éjszaka után). Mire kiderültek a csoportbeosztások, világossá vált, hogy f12 előtt biztosan nem kezdődik a felnőttek selejtezője. Tűző nap, homokos puszta, a hangulat remélem, majd a videókból jobban érezhető lesz (szombaton nem tudtam fotózni, vasárnap pedig a forgatással ment az idő, úgyhogy ezúton is köszönöm a segítőimnek a felvételeket!). Tömegrajtos két forduló (1-1 óra) alatt 20 kunsztot kellett teljesíteni a selejtezőben.

A megszámolhatatlan korosztály és csoport ugyanazon utakon indult, így lehetőség volt kis-zóna, nagy-zóna, kis-top, nagy-top... pontok begyűjtésére, amennyiben ez előnynek számít. A bírák valóban kevesen voltak, így fordulhatott elő, hogy pl. 3 útból csak két szomszédoson lehetett mászni, merthogy csak 1 bírva volt rá. Illetve talán ez, meg persze a nagy érdeklődés vezethetett oda, hogy több kunsztnál hosszas sorbanállással ment a drága idő. Legközelebb komolyabban kell készülni, mert azért hallottunk olyan élversenyzőt is, aki az első órában letudott 19 top-ot.

A délutáni forduló után a mini kategória döntője következett, majd pár órával utána az egész estét betöltő zuhogó eső, ami kitartott még vasárnap is.

A versenyzők nem tudom hogy bírták, engem fagyási sérülések fenyegettek videózás közben. Talán egy kis időre mintha elállt volna az eső, vagy csak annyira megszoktuk, hogy már nem is érzékeltük. Lezajlottak a döntők - kihangosítás nélkül (mert a helyi pap még szombaton tudta nélkülözni a rendszert, de vasárnap már mégsem járja anélkül misét tartani). Talán 6 kunszt volt (megint minden korosztálynak és csoportnak ugyanazon hat), amit én ötnek számoltam (mindegyikre 4 perc), és végül újabb 6 boulder az ABC (pénzdíjas) döntőseinek (2 db 4 perces, 2db 2 perces és 2db on-sight úttal). Bár délutánra visszakaptuk a kihangosítót, volt zene és még hangosabban szólt Barkó Csaba eszelősen vicces kommentárja, a végső döntő billiárd versenyeket meghazudtoló néma csendben telt - pfff. Nade majd a videó összeállításban segítünk rajta...

Összeségében jó élmény, egy új tapasztalat volt a verseny számomra. Volt pár olyan boulder, aminek kifejezetten örültem, hogy sikerült kimászni. A szervezést sok bírálat érte. Reméljük, jövőre kiküszöbölik a szakértők által emlegetett hiányosságokat.

A beígért videók sem váratnak már sokat magukra!

Az eredményeket sajnos itt nem tudjuk közölni. Talán itt vagy egy más fórumon mások is választ kapnak rá, hogy miért. Mi nem kaptunk rá felhatalmazást, hogy ennek okát megírhassuk, ha kompetens személy szeretne válaszolni, kommentben szívesen látjuk!


 
Tódi kisegített minket egy végleges, és jó ABC eredeménylistával:
1. Székely Gábor Klébi HU
2. Martin Šifra Lanškroun CZ
3. Gál Bence Tria-Túra HU
4. Komondi Csaba Klébi HU
5. Balázs Péter RLSE HU
6. Sikter Farkas András Meteora HU

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr521201110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bikebutcher 2009.06.23. 09:32:08

" nem kaptunk rá felhatalmazást, hogy ennek okát megírhassuk" ? remélem lesz oly kedves a kompetens személy h akkor ő közölje a publikum előtt

odoaker 2009.06.23. 09:47:48

Jók lettek a képek.
Az év mászós versenyes humorja, hogy a papnak vissza kell adni a hangosítást :D

famouskid 2009.06.23. 12:16:01

@odoaker: Gondolkoztam egy aranyköpések rész beillesztésén, pl.:

"- Az egyház elvitte a hangosítást"

versenyző: "- Az oldalfalat lehet lépni?"
bíra: "- hááát..."

döntőben: "- Valakinél van egy stopper? Valaki mérje az időt!"

ikszmen 2009.06.23. 23:41:00

-azok ott benne vannak?
-nincsenek.
-amikor a zónáig másztam az előző körben, még benne voltak.
-most már nincsenek.
-nem érdekel, én úgy mászom!

mire én odakerültem, már nem voltak benne :D:D:D

SupaCow · http://magnezia.blog.hu 2009.06.24. 12:15:58

X-files- Hová tűntek a fogások?

famouskid 2009.06.24. 15:26:23

@SupaCow: az azért nem, de olyan volt, hogy a'szem a szerb lány kezében szakadt ki az egyik fogás :)

Schadam 2009.06.27. 12:18:58

Azt azért tegyük hozzá, hogy a fal nagy részét Rákosy Gergő és Rákosy László építette, ez a híres Objektum.

Versenyt rendezni pedig nem egyszerű, hibák mindig vannak sajnos. Viszont a szervezők biztosan örülnének az építő jellegű javaslatoknak, hogyan javítsák ki a hibákat! Úgyhogy tessék bátran az aranyköpések mellé ötleteket adni, javasolni! Szerintem a konstruktív kritika hasznos, és Gábor is szereti fejleszteni a versenyt!
süti beállítások módosítása