Oroszok a sziklán - Zia felhő & Boulder

Oroszok a sziklán

2009.06.18. 09:30

Ritkán foglalkozunk általában azzal, mi történik keleten a mászóvilágban. Az alábbi videó nagyon érdekes. Nem a nagyszerű operatőri munka miatt (csak egy kézikamerával felvett gyenge minőségű felvétel), hanem a kultúrális különbségek miatt. Izgalmas megismerni, hogy teljesen más felfogású emberek hogyan viszonyulnak a mászáshoz.

Stolby-ban a Szibéria közepén a helyiek, mezítláb, vagy régimódi gumi cipőben, mindenféle biztosítás nélkül, néha arccal lefelé közlekednek a sziklákon. Tisztában vannak a veszélyeivel, hiszen ha nyugaton másznak, ugyanúgy használnak beülőt, de mégis helyben valamiféle népszokás alakult ki, annak ellenére, hogy sokan halnak meg. Félelmetes látni, ahogy nyüzsegnek az emberek a sziklákon, mint a bogarak.

A bejegyzés trackback címe:

https://magnezia.blog.hu/api/trackback/id/tr321192159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nas 2009.06.19. 19:03:08

Orosz mászók teljesítményei:


Babanov és Kofanov a Jannun-n
extrem.hu/cikk/extrem.hu/3832

Új út a K2 nyugati falán:
www.extrem.hu/cikk/extrem.hu/3970
süti beállítások módosítása